Професия Барман
Какво ще научите от този курс ?
Как да бъдеш успешен професионален барман?
Плюсове и минуси на барманството като кариера.
Как да използвате основните бармански инструменти?
Как се приготвят коктейли.
Основни техники за приготвяне на коктейли?
Как да гарнираме коктейли?
Как да изберем правилния лед за коктейли?
Рецепти за класически коктейли.
Как правилно да подредите и поддържате бар?
Как да предлагате ненатрапчиво и да увеличавате печалбата на заведението в което работите?
Продължителност 1 ден (10:00 – 17:30)
Форма на обучението – Присъствено
Място на провеждане – София, Сити пойнт център
Този курс е пътешествие стартиращо от създаването на едни от първите коктейли, преминаващо през Сухия режим, зараждането на Тики-полинезийското течение в бар културата, достигащо до коктейлният ренесанс от последните няколко десетилетия, което изведе барманството в челните редици на хотелиерската индустрия.
Модерният барман е професионалист, който е посветен на усъвършенстването на миксологията и осигуряването на изключително обслужване на клиентите. Креативността, иновациите и постоянното обучение са отличителни белези на днешната сцена на крафт коктейли.
За да овладеете изкуството на приготвянето на коктейли и да станеш барман в нашия съвременен свят изисква много умения и знания сред които са познания и наименования на видовете чаши и подходящите напитки за тях. Основните техники за приготвяне на коктейли и видовете барово оборудване в комбинация със продуктови знания към необятния свят на напитките и как подходящо да ги комбинирате за да създавате свой авторски коктейли е кулминацията успешния завършек на курса.
Кой ще ви помогне ?
Стоян Стоянов
Стоян Стоянов е мениджър с международен опит в сектора на хотелиерството и ресторантьорството. Ръководител на едни от най-добрите хотели и ресторанти в България и чужбина, сред които ваканционно селище Санта Марина, Созопол, хотел Мезон § Шато Копса, Карлово, KOI Restaurant & Lounge и Ray’s Bar в Абу Даби, ОАЕ. Всеотдаен професионалист с дългогодишен опит в организирането на събития, изграждането на бранд имидж, управление и обучение на екипи в хотели и заведение с различна тематика. Доказани резултати с отличия и награди на поверените обекти от световни организации. Мотивиран, аналитичен и предприемчив лидер с международно признати постижения в областта на миксологията и сомелиерството.
Какви теми ще покрием по време на курса ?
- Барът – въведение.
- Сухият режим -Speakeasy.
- Контрабанден алкохол в САЩ /Мууншайн -Moonshine /.
- Тики Култура.
- Барово Оборудване.
- Видове чаши.
- Методи & Техники за приготвяне на коктейли и смесени напитки.
- Дестилация & Ферментация.
- Аперитиви & Диджестиви.
- Дестилиран алкохол & битери.
- Японски напитки.
- Вино.
- Бира и сайдер.
- Чай и кафе.
- Сиропи и шръб.
- Класически и модерни коктейли – история и начин на приготвяне.
- Кратка история на пурите.
- Енергийни напитки и тяхното въздействие.
Вашите следващи стъпки
В момента няма планирана дата за провеждане на този курс. Заявете желание да бъдете информирани при обявяване на дата.
Попълни формата още сега или се свържи с нас.